Kategórie
Remeslá Spoločenské Správy Vedomectvo

Kovanie mužskej sily do teraz do jari

V tomto období, keď v stredisku Na Medzi sú rozostavané prístrešky a nie je to tam útulné, sa človek rozhodol nerobiť verejné podujatia. Výnimkou bude Zimný slnovrat pre okruh skalných a koncotýždňový reťazec – raz za mesiac – nazvaný ako Kovanie mužskej sily. Ten je pre mužov a mládencov, pričom začneme s kovaním osobného noža, hneď mesiac na to budeme vyrábať osobný opasok a puzdro na nôž (prípadne náramnice), potom ocieľka, štít a luk a šípy. Okrem toho, že účastníci si domov odnesú vlastnoručne vyrobené veci, ktoré môžu ozdobiť stenu ich obydlia, sú to predmety spojené s prechodovými obradmi. Štít budeme umelecky zdobiť, teda môže to byť aj účelová obranná súčiastka pri cvičení, ale aj kruhový ochranný svargový znak. Na tomto prípade môžeme vidieť, ako súvisí naša zručnosť a vôľa vytvoriť veci s duchom a dušou.

A teda – budeme pracovať nie len so zručnosťou, ale aj s mužskými cvičeniami v podobe vrhacích nástrojov a výmetných šípov – cvičenia na presnosť pernej sily. Tiež ochranné spôsoby duchovné, ale aj posilňovanie telesné a telesné prvky obrany, ktoré priradíme k ranným cvičeniam divotancov.

Niekoľko krát denne bude prebúdzanie mužského bránicového hlasu.

V tejto chvíli umožňujeme aj predplatenie si piatich dielov naraz s výrazne nižším účastníckym poplatkom – takto to vyjde 100 E za jednu koncotýždňovku. Najbližšia koncotýždňovka je od štvrtku do nedele, aby sme nekuli všetci naraz, ale aby sme sa v pohode prestriedali. Možno prísť aj v piatok alebo napríklad v sobotu ráno.

Ak má niekto presnú predstavu o rukoväti svojho noža v podobe pripraveného polotovaru, dreva, parohu a podobne, tak si samozrejme môže priniesť. To sa týka aj ocele – budeme kuť z pružinovej ocele, ale kto chce zo starého pilníka (čo boli tiež vysokouhlíkové ocele), môže.

Súčasťou nášho postupu budú aj postupové obrady s nadväznosťou na staroslovanskú kultúru.

Tiež duchovná príprava na zladenie a vybudenie mužskej sily.

Raz za deň budú vedomecké hovory s hĺbavým prístupom k tejto veci.

Kto sa ešte chce prihlásiť na poslednú chvíľu, môže.

diva@ved.sk, ziarislav@ziarislav.sk,  0907 740 868. Ak nedostávate odpoveď z jednej schránky, píšte na druhú. Klopte a bude vám otvorené.

Viac: Kovanie mužskej sily:https://www.ziarislav.sk/podujatia/ukuj-si-svoj-vlastny-noz-so-ziarislavom/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *